Roparun Team Climax 211 Ede: Op Weg naar de 33ste Editie in 2024
Het is weer zover! Team Climax 211 uit Ede heeft zich vol enthousiasme aangemeld voor de 33ste editie van de Roparun, een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt tijdens het pinksterweekend. De datums om te noteren zijn 18 tot en met 20 mei 2024, en de energie in het team is voelbaar. Wij staan te popelen om deel te nemen aan deze indrukwekkende estafetteloop, die start in Frankrijk en eindigt op de befaamde Coolsingel in Rotterdam.

 

Team met een missie
Ons Roparunteam, bestaande uit ongeveer 25 toegewijde leden, staat te trappelen om de ruim 500 kilometer lange route te trotseren uit Frankrijk. Met acht lopers, die elk meer dan anderhalve marathon afleggen in estafettevorm, worden ondersteund door een divers team van fietsers, chauffeurs, masseurs, cateraars, en andere betrokken leden.

 

Kwaliteit van Leven voor Iedereen
Het opgehaalde geld wordt gedoneerd aan verschillende goede doelen in Nederland, België, en Frankrijk, gericht op het verbeteren van het leven van mensen met kanker. Momenteel zijn we in gesprek met het Ziekenhuis Gelderse Vallei – kinderoncologie, om een ‘activity wand’ te realiseren. Deze wand biedt kinderen met kanker een welkome afleiding, een moment waarop ze hun pijn kunnen vergeten. Want kanker treft niet alleen volwassenen, maar ook kinderen.

 

Weekend met een Lach en een Traan
Voor ons betekent de Roparun een weekend van intensieve inspanning, waarin we lachen en huilen, maar het gevecht is voorbij zodra het weekend eindigt. De pijn die wij voelen, verbleekt in vergelijking met het leed van mensen met kanker en hun families. Trots zijn we dat we een bijdrage kunnen leveren aan een verbeterde kwaliteit van leven voor hen. Samen gaan we de uitdaging aan en dragen we ons steentje bij aan een wereld zonder kanker.