Nadat ik een tiental jaren in mijn eentje heb hardgelopen ben ik in 2012 lid geworden van Atletiekvereniging Climax. Ik heb me eerst aangesloten bij de baanatleten en ben na een jaar overgestapt naar ‘Berts Toppers’, de duurloopgroep waaruit Roparun Team Climax Ede is ontstaan. In de zomer zit ik ook regelmatig op de racefiets. Ik vind het prachtig om in de zomervakanties de bekende cols van de Franse Alpen te beklimmen.

In het dagelijkse leven ben ik zelfstandige. Met mijn bedrijf Horeca Webservice help ik horecaondernemers met hun aanwezigheid op internet. Ik beheer ook deze website en de Facebook, Twitter en Google+ accounts van ons team.

Waarom ik meedoe aan de Roparun

Het is alweer jaren geleden dat ik via vrienden over de Roparun hoorde. Ik deed toen al wel aan hardlopen, maar verder dan 5 à 10 kilometer liep ik nooit. De Roparun leek mij een mooie uitdaging voor in de toekomst. Het zaadje om ooit een keer mee te doen is toen geplant…

De toekomst heeft ons inmiddels ingehaald en ik heb twee keer meegedaan. De eerste keer bij de catering in 2015 en de tweede keer in 2016 als loper. Ook in 2017 doe ik weer als loper mee.

Waarom? Behalve dat het een super mooie ervaring is, doe ik vooral mee voor al die mensen die kanker hebben. Daar waar deze ziekte in eerste instantie een ver-van-mijn-bed-show was, is deze ziekte de afgelopen jaren steeds dichter bij gekomen. Ook in familie- en kennissenkring.

In de afgelopen 25 jaar heeft de Roparun meer dan 73 miljoen euro bijeen gebracht. Daarmee zijn honderden organisaties ondersteund. Deze organisaties doen allemaal hun stinkende best om de laatste dagen, weken en maanden van mensen met kanker zoveel mogelijk te veraangenamen. Dit blijft nodig zolang er nog mensen aan kanker sterven. Daarvoor is geld nodig, veel geld. Door mee te doen en geld in te zamelen draag ik mijn steentje daaraan bij.

Klik hier als je mij daarmee wilt helpen.

Bij voorbaat dank,

John-Pierre Cornelissen