Het Pinksterweekend staat voor velen in het teken van een lang weekend. Gewoon een dagje extra vrij of wellicht wordt de caravan weer van stal gehaald voor een paar dagen ertussenuit. Voor ruim 8000 mensen staat het Pinksterweekend echter in het teken van de Roparun. Voor de 26e keer hebben vele teams, ook in 2017 weer meer dan 300, de afstand Parijs – Rotterdam of Hamburg – Rotterdam in estafette-vorm afgelegd. Ook ‘jullie’ Team Climax Ede was van de partij, voor het vierde jaar op rij.

Van Parijs naar Rotterdam

Na vorig jaar uit Hamburg te zijn vertrokken, werd dit jaar door ons weer de voorkeur gegeven aan Parijs als startpunt. Vrijdagmiddag begon met een kleine tegenslag, onze vrachtwagen kon door een technische probleem ruim vier uur later pas vertrekken, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Kort na middernacht was het team weer compleet en kon nog een laatste acceptabele nachtrust gepakt worden, voordat de estafette daadwerkelijk zou starten.

Het startschot

Zaterdag kort na het middaguur startte team 1 met de eerste etappe, uitgezwaaid door de meeste andere teamleden. Alleen al de start is een feestje op zich, waarbij de startende lopers lekker warm kunnen draaien voor de eerste etappe met opzwepende muziek die uit de speakers van het startterrein galmt. Klinkt dan eenmaal het startschot, dan begint een geweldige reis waarbij van elk teamlid een enerverende bijdrage aan de teamprestatie wordt gevraagd.

11 etappes en 4 basiskampen

De beide teams, met lopers, fietsers en de chauffeurs en navigatoren bevinden zich afwisselend een etappe lang op het parcours. En terwijl het ene team loopt, verzorgen de leden van het basiskamp de spieren en inwendige mens van het andere team. Het lopen lijkt een hele opgave, maar vergis je niet in de prestatie van de fietsers die soms wel meer dan 6 uur op hardloopsnelheid fietsen. En ook de overige teamleden hebben het niet gemakkelijk, allen gefocust op het halen van het einddoel, elk lid vanuit zijn of haar eigen taken en verantwoordelijkheden. Geweldig om te zien hoe de leden, na een klein jaar van gezamenlijke voorbereidingen en activiteiten, pas tijdens de Roparun écht naar elkaar toe groeien en pas écht een team zijn als ze de Coolsingel naderen.

Finish op de Coolsingel in Rotterdam

De Coolsingel, dit jaar opnieuw een groot feest. Team Climax Ede is een van de eerste tien teams dat dit jaar de finish passeert. Een geweldige prestatie en hoe bijzonder dat zelfs op dat relatief vroege tijdstip aan de finish er zoveel mensen zijn die je feestelijk ontvangen en overduidelijk een warm hart toedragen. Het is het team weer gelukt. Fantastisch.

Roparun 2018 met jou?

Pinksteren ligt inmiddels een aantal weken achter ons. Roparun Team Climax Ede geniet nog enigszins afwezig na van de geleverde inspanning. Voordat het team weer start aan een nieuw Roparunjaar, bedanken wij het bestuur en alle leden van Climax evenals alle overige belangstellenden van harte voor jullie betrokkenheid en steun. Hopelijk zijn jullie volgend jaar weer van de partij. Wij in elk geval wel, wellicht zelfs met jou als lid van ons team?