Ik ben Jacob van Velsen en getrouwd met Grada. Samen hebben we 5 kinderen waarvan alleen Keano nog thuis woont. Met al deze kinderen delen we onze gezamenlijke passie duiken. Ik ben werkzaam bij defensie en geef nu les op het ROC in Amsterdam waar we studenten opleiden die een carrière bij defensie willen maken.

Doordat duiken een grote passie van ons geef ik regelmatig duik cursussen en begeleid ik mensen die als laatste wens hebben het duiken te ervaren

Via mijn werkgever (Defensie) ben ik in 1996 in aanraking gekomen met de Roparun waar we in de eerste jaren nog starten in Rotterdam en finishen in Parijs.

Dit jaar zal ik voor de 17e keer mee lopen en probeer elke keer weer mijn grenzen te verleggen om wat extra etappes te lopen, in het begin zag ik de Roparun alleen als een sportief evenement later gaat het over naar persoonlijke gebeurtenissen overlijden ouders aan kanker, Grada die met deze ziekte in aanraking is geweest.

Daarnaast het gevoel wat je krijgt bij het passeren van het Daniel den Hoedt kliniek zie je waarvoor we het met zijn allen doen  “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Klik hier als u via mij en ons team de Roparun wilt steunen.

Bij voorbaat dank,

Jacob van Velsen